Жилищна сграда; ул. Люботрън №1 / 2014

ул.“Люботрън“ №1

Адрес на обекта

За допълнителна информация

За: Жилищна сграда; ул. Люботрън №1 / 2014

ул.“Люботрън“ №1

Жилищна сграда с подземни гаражи, магазини, офиси, ателиета и ограда

ул.“Люботрън“ №1
Луксозна жилищна сграда, с подземни гаражи, гаражи, магазини, офиси, ателиета и ограда в УПИ XXIV, гр. София, р-н Лозенец, улица „Люботрън” №1 с Акт 16 от 12.01.2015.

Съгласно Визата за проектиране е предвиден режим на свободно застрояване в рамките на имота.

Сградата има 1 подземно (паркинг) и 5 надземни нива до кота корниз + допустимият по ЗУТ подпокривен етаж(6).

На 1 етаж (приземно ниво), от юг са проектирани магазини със собствени санитарни възли и самостоятелни входове от към ул. „Люботрън”, входно преддверие, портиерна стая със собствен санитарен възел, стълбищна клетка, асансьор.

На 2 етаж на к.+2.90 и 3 етаж на к. +5.80 са разположени ателиета а на 4 етаж на к. + 8.70, 5 етаж на к.+11.60 и 6 етаж (подпокривно) ниво на к.+14.50 –апартаменти.

Броят на предвидените паркоместа в проекта е общо 14 паркоместа

Конструктивната система е монолитно–безгредова със стоманобетонни стени и колони. Подовите конструкции са безгредови плочи.

Фасадата е решена от плътни фасадни части изпълнени с зидове 25см керамични блокчета тип „POROTHERM 25 N+F”; топлоизолация от твърда минерална или каменна вата, каширана от външната страна, с обемно тегло min. 60kg/m3; вентилируема фасада със собствена подконструкция и облицовка от естествен камък. Остъклените части са предвидени с прозорци и витрини от алуминиеви профили с прекъснат термомост и тройни стъклопакети. Парапетите на всички тераси се изпълняват от стъкло и метал.

Преградните стени са изпълнени от зидария от керамични блокчета.

Всички тераси са изпълнени с пароизолация, топлоизолация XPS 70mm, армирана циментова замазка, алтернативна двукомпонентна хидроизолация и настилка –гранитогрес.

Плоският покрив над 6 етаж е изпълнен с пароизолация, топлоизолация от каменна вата 150mm и 3 слоя битумна хидроизолационна мембрана APP ≤ 15C с армировка от полиестер или стъклен воал върху дървена подконструкция от ребра и хидрофобен шперплат. Последният слой на хидроизолацията е с UV защита и посипка.

Довършителни работи:

Сутерен:
стълбищна клетка – под-естествен камък; стени-латекс; таван-латекс;
под-шлайфан бетон с фибри; стени-латекс; таван-латекс

1-ви(приземен) етаж:
входно преддверие и стълбищна клетка– под-естествен камък; стени-латекс; таван-латекс;
магазини – под-гранитогрес; стени-латекс; таван-окачен таван гипскартон;
надземни гаражи – под-гранитогрес; стени-латекс; таван-латекс;

2-ри, 3-ти, 4-ти, 5-ти и 6-ти етажи
общи части – под-естествен камък; стени-латекс; таван-латекс;
ателиета – под-масивен паркет за кабинети, работни помещения и кухни, гранитогрес за бани, складови помещения и тераси; стени-латекс; таван-латекс;
апартаменти – под – масивен паркет за спални, дневни, трапезарии и кухни, гранитогрес за бани, мокри помещения и тераси; стени-латекс; таван-латекс.